Ga naar content

Getuigen gezocht van incident met gespannen ijzerdraad

Laatste update:

Leeuwarden - De politie zoekt getuigen van een ernstig incident dat Nieuwjaarsochtend, rond 6.45 uur, op het Groene Sterpad in Leeuwarden heeft plaatsgevonden. Een 34-jarige snorfietsster uit Burgum kwam ten val door een ijzeren draad dat over het fietspad gespannen was. Zij raakte hierbij zwaar gewond.

Ongeval met fiets

Het slachtoffer reed over het Groene Sterpad in de richting van de houten fietsbrug naar de Camminghaburen. Op deze locatie hoorde de vrouw plotseling het geluid van ijzerdraad die tegen haar snorfiets kwam. Hierdoor begon zij hevig te slingeren. Even verderop reed de bestuurster tegen een betonnen paal die op het fietspad lag. Door de aanrijding met de paal vloog de 34-jarige met haar snorfiets meerdere keren over de kop. Na medisch onderzoek bleek dat zij een hersenschudding en diverse kneuzingen heeft opgelopen. Ook haar snorfiets raakte zwaar beschadigd.

Onderzoek

Bij nader onderzoek bleek dat onbekenden op ongeveer 40 centimeter hoogte een ijzeren draad over de rijbaan van het fietspad hadden gespannen. De politie zoekt allereerst getuigen van de aanrijding. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die voor 6.45 uur iets hebben gezien op het Groene Sterpad. Vooral informatie over personen op deze locatie is belangrijke informatie voor het onderzoek. Getuigen kunnen bellen naar het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie is al druk bezig met het onderzoek naar de verantwoordelijke(n) van dit geweldsincident.