Ga naar content

Beelden verdachten brand supportershome Ajax op tv

Laatste update:

Amsterdam - In Opsporing Verzocht is dinsdagavond 27 januari aandacht voor de brandstichting van het supportershome van Ajax. In de uitzending worden beelden getoond van twee verdachten. Woensdag besteden ook Bureau 020 en Bureau NH aandacht aan deze zaak.

Voorzijde brandweerauto

Het supportershome brandde in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 januari helemaal af. De brand ontstond rond 03.00 uur. Forensisch rechercheurs startten een sporenonderzoek. Uit dat onderzoek is gebleken dat er sprake is van brandstichting.

Rennende mannen

In de opsporingsprogramma’s worden beelden vertoond die afkomstig zijn van de camera's onder het viaduct bij metrostation Strandvliet. Daarop zijn twee mannen te zien die kort voor de brand richting het supportershome lopen en en kort na de brand de andere kant op rennen.

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht is dinsdag 27 januari om 20.30 uur te zien op NPO1. Met een tablet , laptop of smartphone kunt u tegenwoordig ook mee kijken met het Second screen op live.politie.nl. Het programma wordt woensdag 28 januari om 11.40 uur herhaald op NPO2. Bureau 020 en Bureau NH zijn woensdagavond te zien op respectievelijk AT5 en RTV NH.

Tips

Heeft u informatie over dit misdrijf of de mogelijke dader(s), neem dan contact op met de politie via de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070. Of geef uw informatie anoniem door aan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.