Ga naar content

Resultaten Campagneweek ‘Geef autokrakers geen kans’

Laatste update:

Krimpenerwaard - Nog steeds worden dagelijks auto’s worden opengebroken. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto’s zien. In de week van 2 tot en met 6 november hielden agenten samen met scholieren, vrijwilligers en gemeenten korte confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

Tijdens de acties werd de nadruk gelegd op het afsluiten van de auto en meenemen van kostbaarheden, zoals camera’s, navigatieapparatuur, autopapieren, geld en creditcards. Ook werd er gewaarschuwd voor het achterlaten van tassen of jassen. Een auto-inbreker ziet namelijk aan de buitenkant niet of iets waardevol is. Hij zal de ruit in tikken en er dan pas achterkomen dat het om een lege tas of een oude jas gaat. De schade is dan al aangericht.

Resultaten

Politieteam Krimpenerwaard heeft, voor het landelijke project van de politie tegen autokrakers, op dinsdag 3 november 2015 een preventieactie gehouden in Bergambacht. Het doel van de actie was de burger voorlichten over inbraakgevoelige auto’s. Na zonsondergang hebben politieagenten auto’s gecontroleerd op waardevolle spullen zoals geld, mobiele telefoons, laptoppen en navigatieapparatuur. Bij het aantreffen van waardevolle spullen werden de eigenaren achterhaald en indien mogelijk aangesproken. Bij deze actie zijn meer dan 100 auto’s gecontroleerd en hoefden agenten maar vijf eigenaren aan te spreken.

Campagne autoinbraken Kwaard

 

 

 

 

Naast de preventieactie heeft politieteam Krimpenerwaard een lichtkar met waarschuwingen voor tegen auto-inbrekers geplaatst bij één van de rotondes bij Bergambacht (gedurende drie weken). Ook zijn er berichten over auto-inbraken via sociaalnetwerksites Facebook en Twitter verspreid.

Politieteam Krimpenerwaard heeft van burgers uit verschillende woonkernen in de Krimpenerwaard positieve reacties gekregen op de preventieactie en berichten. Burgers gaven aan alerter te zijn en verdachte situaties eerder te melden dan voorheen.