Ga naar content

Aangifte op afspraak bureau Zaandijk

Laatste update:

Zaandijk - Vanaf 4 april is het alleen nog mogelijk om op afspraak aangifte te doen op het politiebureau aan de Guishof in Zaandijk.

Hiermee worden lange wachtrijen voorkomen en sluit de politie van Zaanstad aan bij landelijk beleid. Mensen die aangifte willen doen kunnen vooraf een afspraak maken via 0900-8844. Uiteraard is het in spoedgevallen nog altijd mogelijk om zonder afspraak aangifte te doen. Indien nodig komt de politie ook bij mensen thuis een aangifte opnemen. Aangifte op afspraak zorg ervoor dat mensen aangifte kunnen doen wanneer het hen uitkomt en dat de wachttijden korter worden. Voor het politiebureau aan de Nicolaasstraat in het centrum van Zaandam geldt al langere tijd dat daar alleen aangifte op afspraak gedaan kan worden.

Verschillende manieren van aangifte

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om aangifte te doen. Dit kan telefonisch via 0900-8844, via www.politie.nl, op afspraak op het politiebureau en in specifieke situaties komt de politie bij de mensen thuis. Ook is er voor inwoners van Zaanstreek-West en Noord de mogelijkheid om in Uitgeest aangifte te doen via het 3D-aangifteloket. Het 3D-aangifteloket bevindt zich aan de achterzijde van het gemeentehuis aan de Dr. Brugmanstraat. Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Mensen kunnen hiervoor via 0900-8844 een afspraak maken. Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bijvoorbeeld Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners zeer enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Kijk hier voor informatie over het 3D-aangifteloket.
Voor vragen, tips of een afspraak is de politie telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Bel in dringende gevallen altijd 112.