Ga naar content

Man aangehouden na overval op tankstation

Laatste update:

Ter Apel - De politie heeft dinsdagavond een 24-jarige inwoner van Emmen aangehouden op verdenking van een overval op een tankstation aan de Nulweg.

De man kwam het tankstation binnen en bedreigde vervolgens een aanwezig personeelslid. Met een geldbedrag sloeg hij vervolgens te voet op de vlucht. Getuigen zagen dit alles gebeuren en gingen direct achter de overvaller aan. Ondertussen was via 112 de politie gewaarschuwd. Dankzij de getuigen wisten agenten dat de overvaller zich had verstopt in een perceel met allemaal struiken. Het gebied werd afgezet en vervolgens met een politiehond doorzocht. Al snel werd de 24-jarige man gevonden. Hij werd aangehouden. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding medeverdachte

De politie heeft in het onderzoek naar de overval op de Q8 een tweede aanhouding verricht. Het betreft hier een 28-jarige inwoner uit Emmen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze overval. Hij heeft vermoedelijk de groene Renault Clio welke als vluchtauto werd gebruikt bestuurd.