Ga naar content

Oplettende docent treft nepvuurwapen aan

Laatste update:

Rotterdam - Een docent van een school in Rotterdam Zuid trof maandagmiddag een nepvuurwapen aan in een kast. Hij belde direct de politie.

Politie-embleem

Agenten stelden een onderzoek in en kwamen erachter dat het om een airsoftwapen ging. Dit wapen was nagenoeg niet van echt te onderscheiden.

Het wapen is meegenomen voor onderzoek, want mogelijk is het gebruikt bij een eerdere melding op vrijdag 26 augustus. Toen zou een leerlinge van de school zijn bedreigd door een medeleerling met een wapen. Dit wapen werd toen niet meer aangetroffen. Wel nam de politie toen een stiletto in beslag.

Campagne en regels
Deze week voert de politie campagne tegen #nepvuurwapens op straat. Het is namelijk levensgevaarlijk om deze bij je te hebben. Een omstander kan de politie bellen wanneer hij het wapen ziet. Want op afstand kan niemand zien of het wapen echt of nep is! De politie neemt deze meldingen altijd serieus en gaat er vanuit dat het om een echt wapen gaat.

Wil je weten wat de regels zijn rondom nepvuurwapens? Kijk dan op de website www.vraaghetdepolitie.nl. Daarnaast krijgen wij veel vragen over de regels van airsoftwapens. Bekijk daarvoor deze link: https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/airsoft.