Ga naar content

Politie Rotterdam houdt internetoplichters aan

Laatste update:

Rotterdam - De politie in Rotterdam heeft op 9 november een 17-jarige jongen uit Rotterdam en op 7 en 8 november zes andere verdachten van 16 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden. De 17-jarige bood op een bekende advertentiesite diverse goederen te koop aan, maar kwam nooit met de spullen over de brug. Twintig mensen raakten gedupeerd voor een bedrag van in totaal bijna 4000 euro.

Politiemedewerker werkt achter pc, omgeven door pc-apparatuur

De jongen bood op internet meerdere malen oxboards, hoverborards en computerspellen tegen (normale) prijzen te koop aan. De bedragen die hij voor zijn nooit-geleverde producten betaald kreeg, liet de verdachte overmaken op de bankrekeningen van zijn zes handlangers. Deze medeverdachten gaven het geld vervolgens weer aan de hoofverdachte en konden een deel van het geld zelf houden.

'Geldezels'
De politie van Rotterdam Zuid kwam na grondig onderzoek bij de hoofdverdachte en de zes zogenaamde ‘geldezels’ uit. De 17-jarige is na 14 dagen cel in vrijheid gesteld. De andere aangehouden jongens werden na hun verhoor in vrijheid gesteld, maar allen blijven verdachte. De jongens riskeren met de acties waarvan ze verdacht worden een strafblad, met alle negatieve gevolgen voor hun loopbaan van dien. Wordt dus nooit een ‘geldezel’ en kijk op: www.pasopjepas.nl/