Ga naar content

Politie onderzoekt meerdere branden

Laatste update:

Culemborg - In Culemborg hebben woensdagavond en de daaropvolgende nacht op verschillende plaatsen branden gewoed. Rond 21.00 uur brak er brand uit in een voormalig zwembad. Later in de nacht waren er een zestal autobranden. Niemand raakte gewond. De politie doet vandaag onderzoek naar de oorzaken.

Voorzijde brandweerauto

De brand in het leegstaande zwembad aan de Multatulilaan werd door omstanders rond 21.00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Rond 22.40 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het pand raakte door de brand grotendeels verwoest. De oorzaak is nog onbekend, de politie gaat daar vandaag onderzoek naar doen. Daarbij wordt de mogelijkheid van brandstichting niet uitgesloten.

Mogelijke verbanden onderzocht

Later in de nacht van woensdag op donderdag werden er autobranden gemeld op onder meer de Hageroos, De Van der Duyn Van Maasdamstraat en Thorbeckestraat. Zeker zes auto’s gingen in vlammen op. De branden ontstonden even voor 02.00 uur die nacht. Ook hierbij doet de politie onderzoek naar de oorzaak en wordt brandstichting niet uitgesloten. Tot dusver is niet gebleken van verbanden tussen de brand in het voormalige zwembad en de autobranden later die nacht. Wel wordt er in het onderzoek naar gekeken of er al dan niet verbanden zijn.

Getuigen gezocht

De politie roept getuigen op te reageren en is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Getuigen kunnen hun tips ook kwijt in het tipformulier hier op de website. Het kan voor u mogelijk een dilemma/lastig zijn om informatie te delen met de politie, maar u kunt ook anoniem melding doen bij stichting M (0800-7000). Hoe klein ook uw informatie, binnen het gesprek met M kunt u nog steeds overleggen. Ga er niet vanuit dat een ander wel belt.

(2016632109) ^PK