Ga naar content

Politie Tweestromenland meer op straat; service gegarandeerd

Laatste update:

Wijchen, Beuningen, Druten, Millingen a/d Rijn, Groesbeek, Beneden-Leeuwen, Malden - De politie is steeds vaker aan het werk in de wijk dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie. Burgers en bedrijven kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om met de politie in contact te komen: persoonlijk, telefonisch of via internet. In haar communicatie richting de burger maakt de politie zelf ook volop gebruik van moderne media. Denk aan actief gebruik van sociale media, maar ook politie.nl, Opsporing Verzocht en 3D-aangifte.

Bij de invoering van één landelijke politie werd ook opnieuw gekeken naar welke politiebureaus konden blijven bestaan en welke hun deuren moesten sluiten. Ook de politie moet immers steeds efficiënter met haar financiële middelen omgaan. In de eenheid Oost-Nederland gaan of zijn al een aantal bureaus gesloten. In Tweestromenland zullen de politiebureaus van Groesbeek, Malden, Millingen a/d Rijn, Beuningen, Druten en Beneden-Leeuwen binnenkort hun publieksfunctie verliezen. Het bureau in Wijchen blijft open, ook voor als u geen afspraak heeft gemaakt.

Door de sluitingen van deze bureaus is de politie samen met de gemeenten die het aangaan, gaan kijken hoe de service naar de burgers toch gegarandeerd kan worden.

Dienstverlening op maat

De politie van Tweestromenland wil als het gaat om het opnemen van aangiften toe naar een dienstverlening op maat. De burger kan zelf aangeven, hoe, waar en wanneer een aangifte opgenomen gaat worden. Dit kan zijn dat het bij de burger thuis wordt gedaan, op een politiesteunpunt, via internet of op het bureau. Dus wanneer mensen het niet prettig vinden dat de politie bij hen thuis komt dan kan in goed overleg een afspraak worden gemaakt op een politiesteunpunt. Dus dit zijn locaties waar alléén op afspraak een burger kan worden ontvangen. Hier is dus geen open inloop meer!

Welke zijn dat?

•    Beneden-Leeuwen; Zonnebloemstraat 3

•    Druten; Gemeentehuis Heuvel 1

•    Beuningen; Gemeentehuis Van Heemstraweg 46

•    Malden; Gemeentehuis Kerkplein 6

•    Groesbeek; Molenweg 31

•    Millingen a/d Rijn; Heerbaan 115

Hieronder de mogelijkheden tot het doen van aangifte of melding bij de politie in Tweestromenland nog even op een rij:

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: