Ga naar content

Verdachten aangehouden na straatroof

Laatste update:

Nieuwegein - Woensdagavond 24 februari werden twee jongens, van 14 jaar oud en 15 jaar oud uit Lopik, aangehouden voor een straatroof in de Kolfstedetunnel aan de Koekoekslaan.

Rond 19.10 uur liep het 16-jarige vrouwelijke slachtoffer uit Nieuwegein door de Kolfstedetunnel toen ze werd aangesproken door twee jongens. Deze liepen naar haar toe en begonnen aan haar jas en tas te trekken. Het meisje begon te gillen en werd vervolgens meerdere keren geslagen. Daarna renden beide verdachten weg met haar tas. Drie getuigen kwamen op het gegil af en gingen de verdachten achterna, maar raakten ze al snel kwijt. Agenten zochten de omgeving af en troffen al snel de eerste verdachte aan. De tweede verdachte werd later aangehouden op een tramstation in IJsselstein De politie onderzoekt de zaak.

 

voortzetting onderzoek - oproep specifieke getuige

In het onderzoek naar de straatroof op de Koekoekslaan, waar twee minderjarige verdachten werden opgepakt, is de recherche op zoek naar getuigen.

Specifieke getuige

De recherche Nieuwegein doet met name een beroep op één specifieke getuige om zich te melden. Deze getuige, een man op een bromfiets, reed die avond rond 19.10 uur voorbij en keek naar het groepje personen dat op dat moment bij elkaar stond. Mogelijk is hij ook getuige geweest van de straatroof en kan zijn informatie van belang zijn voor het onderzoek. Ook andere getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen met recherche Nieuwegein via 0900-8844. Liever anoniem je tip doorgeven kan ook, via 0800-7000. 

 

 

 

De twee minderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.