Ga naar content

Aanhouding in ontvoeringszaak Mijnsheerenland

Laatste update:

Mijnsheerenland, Heinenoord, Moordrecht, Montfoort, De Steeg - De politie in Rotterdam heeft op 25 januari een 42-jarige man uit Hollandsche Rading aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de ontvoering van een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw-Lekkerland betrokken te zijn geweest.

Op dinsdag 27 oktober 2015 werd de chauffeur rond 07.30 uur op de Vrouwe Huisjesweg (N217) in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij kreeg een volgteken en moest onder dwang in een personenauto plaatsnemen. Korte tijd later moest hij op de Achterweg in Mijnsheerenland in een donkere Volkswagen Transporter overstappen. In dat busje werd de man onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in De Steeg bij Arnhem werd vrijgelaten. Hij is niet gewond geraakt.
Zijn vrachtwagen met oplegger met daarop een MAERSK-zeeconcontainer werd gestolen. De trekker werd korte later gevonden in Heinenoord, de oplegger met de container werd leeg in Moordrecht aangetroffen. Verder vermoedt de politie dat de daders zich hebben opgehouden in de omgeving van Montfoort. De vrachtwagen vervoerde een lading ananassen. De politie vermoedt dat er behalve ananassen een partij verdovende middelen in de container lag.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek voort en kan de hulp van het publiek daarbij nog steeds goed gebruiken. Wie getuige van de ontvoering was of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek, wordt gevraagd contact  met de politie op te nemen. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht van de politie-eenheid Rotterdam.

Opsporing Verzocht besteedde op 26 januari uitgebreid aandacht aan deze ontvoering. Om de uitzending te bekijken, klik hier.