Ga naar content

Hennepkwekerij in slaapkamers woning Edelsmidsdreef

Laatste update:

Schoonhoven - De politie heeft maandagmiddag 11 juli een hennepkwekerij in een woning aan de Edelsmidsdreef aangetroffen en ontmanteld. De politie had onlangs informatie ontvangen over een mogelijke hennepkwekerij in de woning.

Maandag werd in de woning gekeken en werd er een hennepkwekerij, verdeeld over twee slaapkamers, aangetroffen. Er stonden 186 planten in de kwekerij en de stroom werd illlegaal afgetapt. Het energiebedrijf gaat aangifte doen van diefstal. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De huurder van de woning, een 38-jarige man, is aangehouden.

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.