Ga naar content

Motoragenten bijna aangereden, getuige gezocht

Laatste update:

Schijndel - De politie zoekt een specifieke getuige van een incident op de Europalaan in Schijndel, waarbij in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni een motoragent bijna werd aangereden.

Tussen 03.15 en 03.30 uur was de agent samen met een collega bezig met het controleren van een auto. Vanuit het centrum kwam een auto aanrijden. De bestuurder doofde zijn verlichting en reed recht op de agenten af. Dankzij alert reageren van de agenten, kon een aanrijding op het nippertje worden voorkomen.

Aanhouding

De politie zette de achtervolging in en op de Koninginnelaan in Sint-Oedenrode werd de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 60-jarige man uit Sint-Oedenrode. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt nog bericht van Justitie. Zijn rijbewijs in ingevorderd.

“Hee, kijk uit!”

De agenten konden onder meer zo alert reageren omdat ze door iemand gewaarschuwd. Het is onduidelijk door wie, maar toen de bestuurder op de agenten inreed werd vanuit de omgeving van het tankstation iets geroepen in de trant van “Hee, kijk uit!” De politie komt heel graag in contact met deze specifieke getuige.

Eerdere oproep

Een eerdere oproep op Facebook van de politie in Schijndel tot leverde verschillende reacties op en werd bijna veertig keer gedeeld. Tot nu toe helaas zonder resultaat.