Ga naar content

Bijthond onder controle na gebruik pepperspray

Laatste update:

Oudenbosch - Twee loslopende honden zorgden woensdagavond 9 maart in de Spuilaan voor commotie, nadat één van het stel een vrouw en een andere hond beet.

Aan de wandel

Die avond zijn de twee Stafford honden, een reu en een teef, ontsnapt uit de tuin van een woning en zelfstandig over straat gaan lopen. Op enig moment komen de honden een vrouw met een kleine hond tegen. Daarop volgend probeert één van deze honden de kleine hond aan te vallen. Als de vrouw haar hondje wil beschermen wordt zij in plaats daarvan zelf gebeten. Toegesnelde omstanders weten de twee honden vast te pakken.

Gebruik pepperspray

Opgeroepen dierenagenten nemen de honden vervolgens over van de omstanders. Tijdens deze handeling ziet de bijtende hond een andere loslopende hond met zijn baas in de buurt komen. Omdat deze geen halsband draagt weet hij zich los te wurmen uit de handen van de dierenagent en valt ook de nieuwkomer aan. Deze Rottweiler wordt in de nek gepakt en naar de grond getrokken. Ondanks verwoede pogingen van de dierenagenten om de bijthond los te krijgen van de Rottweiler blijft deze vasthouden. Pas na een flinke hoeveelheid pepperspray laat de Stafford hond zijn slachtoffer gaan.

Gedragstest bijthond

Beide Stafford honden zijn door de dierenagenten meegenomen. De bijtende hond is in beslag genomen en zal een gedragstest moeten ondergaan. De eigenaren van de loslopende honden worden aansprakelijk gesteld voor dit incident en zullen op een later tijdstip gehoord worden.

Dringend beroep

De laatste tijd zijn er enkele bijtincidenten op verschillende plekken in de politie-eenheid geweest. Daarbij is geconstateerd dat hondeneigenaren hun dier niet goed onder controle hebben. De dierenpolitie doet dan ook een dringend beroep op eigenaren om hun hond beter in de gaten en onder appél te houden.