Ga naar content

Politie waarschuwt voor zonnepanelen dieven

Laatste update:

Rijsbergen, Zundert - In de afgelopen week zijn er bij twee adressen in totaal 66 zonnepanelen van het dak gestolen. We zoeken getuigen maar willen ook een waarschuwing uit laten gaan.

In de nacht van zondag op maandag(13 en 14 maart 2016) werd vanaf een woning aan de Hazeldonksestraat in Rijsbergen 30 zonnepanelen van het dak gehaald inclusief enkele omvormers. In de nacht van woensdag op donderdag(16 en 17 maart 2016) werd hetzelfde gedaan bij een woning aan de Bredaseweg in Zundert. De werkwijze was hetzelfde en we denken dan ook aan een zelfde dadergroep. Men maakte de omliggende (straat)verlichting onklaar en kon zo in het donker rustig hun gang gaan.

Getuigen gezocht

We zijn dringend op zoek naar getuigen die iets van deze unieke diefstallen gezien hebben. Mogelijk hebben mensen bij hun woning camera’s hangen die ook opnames maken van de openbare weg die naar deze woningen toeloopt. Daar zijn de daders, die met een vrachtwagen of iets dergelijks moeten zijn gekomen, misschien op te zien. Of hebben mensen de daders daadwerkelijk aan het werk gezien. Om dit te kunnen doen zul je enige kennis moeten hebben van elektrotechniek. Misschien dat mensen in hun omgeving iets over deze diefstallen horen en kunnen ons een tip geven die ons naar de daders zou kunnen leiden. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of WhatsApp (0652528336), of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Waarschuwing

Maar we willen ook meteen zonnepanelenbezitters waarschuwen voor deze brutale vorm van diefstal. Dit soort diefstallen levert een forse schadepost op. Probeer uw terrein of woning zo goed mogelijk te beveiligen. De panelen zitten geschroefd maar de schroeven zijn misschien(voor een deel) te vervangen door antidiefstal schroeven. Een bewegingsalarm kan ook helpen en goede verlichting die niet makkelijk onklaar te maken is. U kunt u ook laten adviseren door een erkend installatiebedrijf gespecialiseerd in beveiliging. Ziet u iets verdachts in uw omgeving, bijvoorbeeld een vrachtwagen die bij een woning geparkeerd wordt op een tijdstip dat niet gebruikelijk is bel dan direct de politie.