Ga naar content

Grote hoeveelheid geld, drugs en vuurwapens in woningen

Laatste update:

Rotterdam - Agenten hebben dinsdagavond 10 mei bij huiszoekingen in Rotterdam-Zuid vijf vuurwapens, waaronder een automatische, ongeveer 20 kilo vermoedelijk harddrugs en 60.000 euro aan contanten aangetroffen. Negen verdachten zijn aangehouden.

Vuurwapen in spoelbak

Het ondermijningsteam van de politie kreeg informatie dat in en rond een flat in Pendrecht gehandeld werd in verdovende midden. Na observatie hielden agenten twee Franse mannen aan die in het bezit bleken van een halve kilo harddrugs. Met de wetenschap dat er vast meer viel te vinden, stapte een arrestatieteam de drie woningen binnen. Negen personen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar zaten niet veel later in de boeien.

Doorzoeking van de woningen leverde vijf vuurwapens op, ongeveer 20 kilo vermoedelijk harddrugs en 60.000 euro aan contant geld. 

Vuurwapen in spoelbak

Aanpak

De politie zet vol in op de strijd tegen vuurwapens. In het afgelopen jaar vonden meerdere dodelijke schietpartijen plaats waar zware criminaliteit achter schuilgaat, met name drugscriminaliteit. Het onderzoek van het ondermijningsteam maakt onderdeel uit van de gezamenlijke aanpak van politie, OM, gemeente en Belastingdienst om drempels op te werpen voor criminele activiteiten in Rotterdam Zuid.