Ga naar content

Bestuurders onder invloed, rijbewijzen ingevorderd

Laatste update:

Voorthuizen, Wageningen, Driel - De Gelderse politie heeft vrijdag 13 mei overdag en ’s nachts drie rijbewijzen ingevorderd van beschonken bestuurders die ruimschoots teveel gedronken hadden.

Een 46-jarige bromfietser uit Wageningen is vrijdagochtend betrapt op rijden onder invloed van alcohol nadat hij op het Plantsoen in Wageningen rond 10.45 uur in botsing was gekomen met een fietser. De aanrijding viel mee, beide bestuurders bleven ongedeerd. Maar de bromfietser bleek onder invloed, hij blies op het politiebureau 700 ug/l, ruim drie keer meer dan maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Krap twee uur later, zag de politie de man weer rijden. Dit keer is de man aangehouden, opnieuw voor rijden onder invloed en ook voor rijden met een ingevorderd rijbewijs. Hij blies dit keer nog steeds 660 ug/l. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Rond 16.30 uur werd de politie gebeld over een hevig slingerende bestuurder. De automobilist, een 39-jarige man uit Grave, is op de Boltweg in Driel gecontroleerd door de politie en bleek zichtbaar dronken. Hij blies op het politiebureau 1020 ug/l, ruim vier keer meer dan is toegestaan. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdag op zaterdagnacht controleerde de politie rond 01.30 uur een 40-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg, op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Ook hij bleek veel te veel gedronken te hebben. Hij blies 685 ug/l.

Proces-verbaal én bestuurlijke maatregel

Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR drankrijders een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn, zoals de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). De kosten voor een dergelijke meerdaagse cursus betaalt de betrokkene uiteraard ook zelf.

 

2016235297 / 235586 / 235988 /236649