Ga naar content

Man doodgeschoten op de Klipperweg in Diemen

Laatste update:

Diemen - De 38-jarige Vincent Jalink is vrijdagavond 27 mei slachtoffer geworden van een liquidatie in Diemen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

Recherche en forensische onderzoekers voeren een onderzoek uit op een plaats delict na een schietincident

De man werd even na 22:00 uur op de Klipperweg meerdere keren beschoten terwijl hij met zijn zoontje in een auto zat. Op straat zakte hij in elkaar. Het slachtoffer is gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij echter aan zijn verwondingen overleden.

Onderzoek

De politie heeft zich na de hulpverlening aan het slachtoffer direct gericht op het onderzoek naar de dader(s). De omgeving werd afgezet zodat rechercheurs en forensisch onderzoekers hun werk konden doen. Ook is een buurtonderzoek verricht waarbij met meerdere getuigen is gesproken.

Getuigenoproep

Sommige getuigen gaven aan dat zij een man in donkere kleding zagen rennen in de richting van het tankstation aan de Diemerpolderweg. Even verderop zou hij achterop een donkere scooter met blauwe kentekenplaten zijn gestapt. Andere getuigen doen melding dat een donkere auto is weggereden.

Mensen die getuige zijn geweest van deze liquidatie en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Ook is de recherche op zoek naar beeldmateriaal van het incident of van de uren daarvoor, waarop mogelijk relevante informatie kan staan voor het onderzoek. Mensen die beschikken over beeldmateriaal omdat zij bijvoorbeeld filmden met telefoon of een bewakingscamera aan hun gevel hebben hangen, kunnen die beelden uploaden via het formulier onderaan deze pagina.