Ga naar content

Internetoplichter aangehouden

Laatste update:

Utrecht - De politie heeft dinsdag 15 november een man aangehouden die verdacht wordt van grootschalige oplichting via internet.

Begin maart is de recherche een onderzoek gestart nadat er via Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) ongeveer 200 aangiftes waren binnengekomen van oplichting en identiteitsfraude.

De benadeelden hadden een advertentie geplaatst op marktplaats.nl waarin zij toegangskaarten voor voornamelijk evenementen te koop aanboden. Zij werden vervolgens via internet of whatsapp benaderd door een persoon die het aangeboden product wilde kopen. Nadat hen was toegezegd dat er betaling plaats zou vinden werd de digitale overschrijving (screenshot van overschrijving van de ene rekening naar de ander) aan de verkoper toegezonden. De verkoper zond vervolgens de toegangskaart digitaal aan de koper toe, echter werd de betaling nooit ontvangen.  Vervolgens werd misbruik gemaakt van de identiteit van de benadeelden.

Doorzoeking

Gedurende het onderzoek kwam een 22 jarige man uit Utrecht in beeld.  Op dinsdag 15 november 2016 is de verdachte aangehouden en vond er een doorzoeking plaats in zijn woning. Hierbij werden gegevensdragers en waardevolle goederen in beslag genomen. De verdachte is eind vorige week voorgeleid bij de Rechter-Commissaris en zit in voorarrest.