Ga naar content

Verdachte inbraak aangehouden

Laatste update:

Asten - Vrijdagavond 25 november rond 19.10 uur heeft een eigenaar van een woning in Asten een woninginbreker op heterdaad betrapt en aangehouden. De man kwam thuis en betrapte een onbekende man, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, in zijn woning. De verdachte ging er vandoor maar kon even verderop door de eigenaar van de woning aangehouden worden. Daarbij ontstond een worsteling met de inbreker. Een jogger die in de buurt was kwam de eigenaar van de woning te hulp. De politie werd gealarmeerd en kon de inbreker overnemen.

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Op het bureau bleek hij in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig en diverse gestolen goederen.

Meld verdachte situaties via 112

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.