Ga naar content

Oplichter valt door de mand door afbeelding op telefoon

Laatste update:

Rotterdam - Een 36-jarige Amsterdammer viel afgelopen vrijdag door de mand door een bericht op zijn telefoon dat hij gezocht werd. De man was er bij een verkeerscontrole in Den Haag vandoor gegaan. Na een korte achtervolging hield de politie hem aan. Op het bureau zagen agenten in zijn telefoon een screenshot van een opsporingsbericht. Het bleek een opsporingsbericht van de politie van de eenheid Rotterdam die op zoek was naar iemand die pint met een gestolen pas. De alerte agenten herkenden de man die voor hen zat als de gezochte pinner op de foto en hielden de man, wederom, aan.

Aanhouding op straat

De Amsterdammer wordt ervan verdacht een 84-jarige vrouw in Rotterdam te hebben opgelicht. Hij belde op 29 september bij haar aan, zei dat hij van de ING-bank was en dat er problemen waren met haar betaalpas. De man had een soort pinautomaat bij zich en liet haar de pincode intoetsen op dit apparaat. Ondertussen verwisselde hij, zonder dat de vrouw het doorhad, haar betaalpas voor een andere pas. Toen de vrouw besefte dat ze opgelicht was, was het al te laat. De man had inmiddels al 1250 euro van haar rekening gepind bij verschillende banken in Rotterdam.

 

Bureau Rijnmond

Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma van de politie eenheid Rotterdam, besteedde op 24 november aandacht aan deze zaak. De beelden van de pinner werden gepubliceerd op de site van de politie en Bureau Rijnmond en gedeeld op (social) media.