Ga naar content

Twee verdachten aangehouden voor overvallen en inbraak

Laatste update:

Venray/Gennep - De recherche heeft dinsdagochtend twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks overvallen op een friture, twee tankstations en de inbraak in een restaurant eerder dit jaar.

De verdachten, een 17-jarige man uit Cuijk en een 18-jarige man uit Grave, werden vanochtend vroeg door agenten aangehouden. Daarnaast hebben politiemedewerkers onderzoek ingesteld in de woningen van beide verdachten. Nader onderzoek en verhoor moet meer duidelijk geven over de overvallen en inbraken. De twee personen waren door middel van rechercheonderzoek in beeld gekomen.

Onderzoek

Op vrijdagavond 4 maart rond 21.00 uur werd een poging ondernomen om een tankstation gelegen aan de Rijksweg in Bergen te overvallen.De politie kreeg rond 21.45 uur melding van een overval bij een friture aan de Dorpsstraat in Afferden. Daarbij werden sigaretten en honderden euro’s uit de kassa buitgemaakt.

Op zaterdagochtend 28 mei kreeg de politie melding van een inbraak en vernielingen bij een restaurant aan Rijksweg in Plasmolen. In de nachtelijke uren voorafgaand aan de melding werd hier de toegang tot het pand geforceerd door een ruit te vernielen, waarbij een groot geldbedrag werd weggenomen. Daarnaast werden er vernielingen aangericht, die onder meer zorgde voor waterschade in het bedrijfspand. Op vrijdag 15 juli werd een personeelslid van een tankstation aan de Rijksweg in Plasmolen rond 22.45 uur door enkele verdachten bedreigd tijdens een gewapende overval. Daarbij werd er niets buitgemaakt.