Ga naar content

Grote verkeersactie in Alblasserdam

Laatste update:

Alblasserdam - Donderdagavond en –nacht hielden politie, Rijkswaterstaat en Belastingdienst een grote verkeersactie rond Alblasserdam. Op de A15 stonden ANPR-scanners die kentekens controleerden en motorrijders begeleidden auto’s naar de controleplaats aan de Wrakkenplaats bij Alblasserdam.

Verkeerscontrole

Bestuurders moesten een blaastest afleggen en werden daarna gecontroleerd. Mensen die een ‘hit’ gaven voor de Belastingdienst, werden gelijk door medewerkers van die organisatie verder geholpen.

De controle leverde een aantal aanhoudingen op voor rijden onder invloed, illegaal verblijf in Nederland en een signalering voor mishandeling. Het rijbewijs van een motorrijder werd ingetrokken voor een overtreding van de toegestane snelheid met zo’n 70 km/uur. Daarnaast werden diverse bestuurders betrapt op rijden zonder of met ingetrokken rijbewijs en werden er tien boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen of mankementen aan de auto.

Een persoon die een wapenstok bij zich droeg, -geen agent-, kreeg een bekeuring van 120 euro. Het wapen is in beslag genomen.