Ga naar content

Verdachte van bedreiging, diefstal en belediging aangehouden

Laatste update:

Schoonhoven - De politie heeft zondagmiddag 2 oktober een 20-jarige man uit Bergambacht aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal en belediging.

De politie kreeg om 12.20 uur de melding dat een bewoner aan de Leeghwaterstraat plotseling werd bedreigd door een persoon met een bijl. De bijl bleek van de bewoner te zijn. De bewoner was zijn tuin aan het bestraten toen de man achter hem stond en hem beschuldigde van diefstal van een telefoon. De man is daarna weer weggefietst met de bijl.  De politie werd geïnformeerd over het incident.

Bespuugd

Even na 14.30 uur kwam een tweede melding van opnieuw een bedreiging in dezelfde straat. Een man die in de buurt was en voldeed aan het signalement van de bedreigingen, werd in eerste instantie aangehouden op basis van de wet ID. De bewoner die als eerste was bedreigd herkende de man. De man zette het op een gegeven moment op een lopen, maar werd door de agent ingehaald en aangehouden. Bij de aanhouding kwam de man ten val. Omstanders zagen de aanhouding en gaven aan dat de man hen had bedreigd en ook met een scooter had gesleept eerder die middag. Een vrouw die hem daarop aansprak werd in haar gezicht gespuugd. Ook politieagenten en ambulancepersoneel die de man wilde nakijken werden door hem bespuugd. Er is aangifte gedaan van belediging.

Scooter - rode fiets

De scooter werd later op de dag aangetroffen op het Franklinpad en stond de avond daarvoor gestald bij een woning aan de Leeghwaterstraat waar het werd weggenomen. Bij deze woning was een rode fiets achtergelaten. De politie doet verder onderzoek.