Ga naar content

Vuurwapens gevonden in huis met hennepkwekerij

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Brabant

Sint Oedenrode - Woensdagavond 5 oktober vonden agenten in een woning aan de Horst meerdere vuurwapens nadat daar ook een hennepkwekerij was aangetroffen. De eigenaar van de woning werd die avond opgepakt.

Tijdens een gezamenlijke controle van het pand door politie, gemeente en Enexis werd woensdag ontdekt dat er een illegale aftakking van stroom was, die de opsporingsambtenaren naar een professionele hennepkwekerij leidde. De kwekerij bleek over verschillende ruimtes te zijn verdeeld, waar voor een deel bijna oogstrijpe planten stonden en in een ander deel stonden nog jonge plantjes.  Bij een verdere doorzoeking van het huis trof de politie meerdere vuurwapens en bijbehorende munitie aan. Deze werden in beslag genomen. Verder nam de politie een motor in beslag. Onderzocht wordt of deze mogelijk met crimineel verkregen geld is aangeschaft.

Nader onderzoek

De eigenaar zit vast voor nader onderzoek. De recherche onderzoekt of hij of mogelijk anderen (mede)verantwoordelijk zijn voor de hennepkwekerij. De aangetroffen vuurwapens worden door specialisten technisch onderzocht; een standaardprocedure bij in beslag genomen, illegale vuurwapens. Het onderzoek gaat dus door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het gevaar van hennepteelt

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.