Ga naar content

Onderzoek schietincident Wilhelminaplein in volle gang

Laatste update:

Amsterdam - Onderzoek naar schietincident Koningin Wilhelminaplein in volle gang.

De vrouw (30) die gisteren gewond raakte bij een schietincident op het Koningin Wilhelminaplein, ligt nog steeds op de intensive care en is nog niet aanspreekbaar. Haar vriend (31) overleed gistermiddag bij het schietincident. Hun dochter (2) was er bij maar bleef ongedeerd en is elders opgevangen. Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Vlak na het incident werd een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later werd een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon stond in de berm geparkeerd en is gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Het onderzoeksteam zal vandaag onder andere met getuigen spreken en camerabeelden opvragen en bekijken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die mogelijk over relevante camerabeelden beschikken wordt verzocht zich bij de politie via 0900-8844. Het uploaden van beeldmateriaal kan ook direct, via de link onder dit bericht.