Ga naar content

Aanhouding voor gewapende overval tankstation Prinsenlaan (update)

Laatste update:

Rotterdam - Maandagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam-Alexanderpolder. De jongens gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Politieagenten herkenden de jongens op de camerabeelden van het tankstation, spoorden hen op en hebben hen aangehouden.

Busje forensische opsporing

Maandag 10 april kwamen even na 10.00 uur ’s morgens twee mannen het tankstation binnen. Eén van de mannen bedreigde de kassamedewerkster met een mes en dwong haar de kassalade open te maken. De andere man klom over de balie en deed een greep uit de kassa. Daarna verlieten beide daders lopend het tankstation. Volgens een getuige zijn zij later op een fiets gestapt en richting Lage Land gefietst.

Agenten hebben direct de camerabeelden van het tankstation uitgekeken en de beelden gedeeld met alle politie-eenheden die op dat moment in de omgeving op straat aan het werk waren. Twee agenten die de beelden onder ogen kregen, herkenden de jongens. Daarop zijn een 17-jarige Rotterdammmer en een 16-jarige Capellenaar aangehouden.