Ga naar content

15- jarige fietsendief aangehouden via Marktplaatsdeal

Laatste update:

Rotterdam - De eigenaresse van een gestolen fiets belde de politie nadat zij op Marktplaats haar fiets te koop zag staan. Enkele dagen later kwam de adverteerder aanlopen op de Van Harmelenstraat in Rotterdam in de veronderstelling de fiets te verkopen. Helaas voor hem bleek de potentiële koper een politieagente.

In de boeien, aangehouden

Een vrouw die op 4 april bij een lege plek aankwam waar zij daarvoor haar fiets had gestald aan de Kralingse Zoom, liet het hier niet bij zitten en dook het internet op. Daar zag zij een fiets te koop aangeboden die verdacht veel op haar fiets leek. Zij nam contact op met de politie en een afspraak met de adverteerder werd gemaakt. 

Afgelopen vrijdag verscheen de verkoper met fiets  op de gemaakte afspraak op de Van Harmelenstraat. Helaas was de potentiele koper een politieagente die de 15-jarige verkoper uit Rotterdam meedeelde dat hij was aangehouden. De verdachte die hier niet op gerekend had, deed nog een poging om aan de aanhouding te ontsnappen en zette het op een lopen. Enkele straten verder kon de verdachte alsnog in de boeien worden geslagen. De fiets is inmiddels weer terug naar de eigenaresse.