Ga naar content

Rotterdammer gearresteerd voor gijzeling en bedreiging met vuurwapen

Laatste update:

Rotterdam - De politie heeft vrijdag 7 april een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een gijzeling en bedreiging met een vuurwapen aan de Zevenkampse Ring in november 2016. Het is de 14e arrestatie in het onderzoek naar meerdere schietpartijen en andere strafbare feiten, waarbij de verdachten veelal uit Rotterdam Zuid komen. De nu aangehouden Rotterdammer stond al enige tijd internationaal gesignaleerd en werd aangehouden op een Belgische luchthaven.

agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen

Vorige week meldde de politie in Rotterdam dat er een groep criminelen die zich, in wisselende samenstellingen, met en tegen elkaar, schuldig maakte aan schietpartijen en andere strafbare feiten door een brede aanpak was opgerold. Na een reeks schietincidenten in Rotterdam Zuid werd eind vorig jaar een grootschalig onderzoeksteam opgestart om diverse feiten grondig onder de loep te nemen. In totaal zijn nu 14 verdachten aangehouden. Zij variëren in leeftijd tussen de twintig en 26 jaar en komen bijna allemaal uit het zuidelijk stadsdeel.  Acht verdachten zitten nu nog vast en zijn verantwoordelijk voor meerdere feiten.

Lees hier het volledige bericht over het verrichtte onderzoek: https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2017/april/5/07-grootschalig-onderzoek-schietpartijen-rotterdamzuid-13-aanhoudingen.html?geoquery=Rotterdam&distance=5.0