Ga naar content

Twee mannen aangehouden voor incident bij stacaravan, wapens en vuurwerk in beslag genomen

Laatste update:

Winterswijk - Vanochtend heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van een zwaar explosief naar een stacaravan op een camping in Winterswijk, op zaterdagavond 18 februari. Er werd die avond een zwaar explosief tegen de ruit van de stacaravan aan de Buitinkweg gegooid. Omdat het explosief niet door de ruit ging, kwam het buiten tot ontploffing en bleef de bewoner van de caravan ongedeerd.

foto 1

Buiten de caravan stond ook nog een gasfles met een daaraan gekoppelde gasleiding, deze is gelukkig niet tot ontploffing gekomen anders hadden de gevolgen zowel qua letsel als schade veel groter kunnen zijn.

De politie stelde direct na het incident een grondig onderzoek in en besteedde ook aandacht aan de zaak in Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Vanochtend zijn beide verdachten, een 31-jarige man uit Winterswijk en een 34-jarige man uit Gaanderen, in alle vroegte thuis aangehouden.

Op een andere locatie zijn enkele dozen aangetroffen met illegale goederen die afkomstig bleken van de verdachten. Gaat om een partij illegaal vuurwerk, waaronder diverse Cobra’s, en een partij nepwapens, waaronder gasalarmpistolen en balletjespistolen. Omdat het om wapens gaat die er als echt uitzien gaat het om illegaal wapenbezit. Het vuurwerk en de wapens zijn in beslag genomen.

foto 2Wat de aanleiding was voor het gooien van het zware vuurwerk naar de caravan is nog niet duidelijk. Wel gaat de politie ervan uit dat sprake was van een onderling conflict tussen de verdachten en de bewoner.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de politie maakt proces-verbaal tegen op.
2017079241