Ga naar content

Zeven aanhoudingen na schietincident Admiraliteitskade

Laatste update:

Rotterdam - Dinsdag rond 21.15 uur werden agenten gewaarschuwd dat er meerdere schoten zouden zijn gehoord op de Admiraliteitskade in Rotterdam. Ter plaatse vond de politie inderdaad aanwijzingen van een schietpartij. In de loop van de avond hield ze zeven verdachten aan voor mogelijke betrokkenheid bij het incident. Eén persoon raakte gewond. Woensdag aan het einde van de middag besloot het Openbaar Ministerie 6 van de 7 heen te zenden. De 7e verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Mensen staan voor afzetlint

Een getuige alarmeerde de politie dat hij schoten had gehoord en hij twee mannen zag vechten. Daarna zouden er twee auto’s zijn weggereden. Andere getuigen spraken van een groep van vijf personen die betrokken zou zijn bij de schietpartij.

Op de Admiraliteitskade  sprak een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats de agenten aan dat hij betrokken was geweest bij het incident. Er zou een conflict spelen over de afhandeling van een aanrijding enige tijd geleden. Hij werd aangehouden, net als een 20-jarige Rotterdammer die zich bij hem voegde op de plaats delict. Op de Admiraliteitskade stelde de politie sporen van het incident veilig. Ze nam twee auto’s voor nader onderzoek in beslag. Een derde auto die in de buurt geparkeerd stond en mogelijk partij was in het genoemde verkeersconflict, werd eveneens meegenomen voor onderzoek.

Bij het onderzoek in de omgeving werden agenten aangesproken door een 24-jarige Rotterdammer die aangaf betrokkene te zijn, en dat zijn broertje het slachtoffer was. Hij had hem naar het ziekenhuis gebracht. Omdat zijn eigen rol onduidelijk was, is de 24-jarige gearresteerd. Het slachtoffer doet vandaag aangifte bij de politie.

Onderzoek leidde daarna nog naar de 1e Middellandstraat waar twee Rotterdammers van 17 en 18 werden aangehouden en naar de Josephlaan, waar nog een 19-jarige en 24-jarige plaatsgenoot werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.

Woensdag aan het einde van de middag besloot het Openbaar Ministerie 6 van de 7 heen te zenden. De 7e verdachte blijft voorlopig vastzitten. Het onderzoek wordt voortgezet.