Ga naar content

Verdachte aangehouden in dodelijk steekincident Oosterpark

Laatste update:

Amsterdam - De recherche heeft vorige week een 17-jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident op vrijdagavond 3 maart waarbij een 33-jarige man in het Oosterpark om het leven kwam. Het onderzoeksteam gaat uit van een uit de hand gelopen beroving. Onderzocht wordt nog of de beroving homo-gerelateerd was.

In de boeien, aangehouden

De 33-jarige Pool Jan Majdanski was die avond in het Oosterpark toen hij rond negen uur levensgevaarlijk gewond raakte bij een steekincident. Het slachtoffer was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar. Ondanks directe reanimatie kon zijn leven niet worden gered.

De aangehouden verdachte kwam bij de recherche in beeld na intensief onderzoek. Op dit moment wordt onderzocht of hij voor meerdere straatroven in dat gebied verantwoordelijk gehouden kan worden.

Op dit moment sluit het onderzoeksteam niet uit dat bij de dood van Jan Majdanski meerdere personen betrokken waren. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd voort.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. In verband met het onderzoek wordt de aanhouding nu pas gemeld.

De recherche roept (homoseksuele) mannen op die eveneens in het Oosterpark het slachtoffer zijn geworden van een beroving en dat nog niet hebben gemeld bij de politie dat alsnog te doen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met politiemensen van het team Roze in Blauw op 088-1691234.

Ook kan contact met de politie worden gelegd via de Opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of met het Team Nationale Inlichtingen op 079-3458999.