Ga naar content

Hennepverdachte twee keer in twee dagen de fout in

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Waalwijk, Sprang-Capelle - Een man die eergisteren als verdachte van hennepteelt is aangehouden werd gisteren opnieuw opgepakt. Nu voor het knippen van hennep.

De 36-jarige man werd dinsdag 11 april rond 18.00 uur op aangehouden bij een hennepkwekerij in de Tuinstraat in Waalwijk. Agenten die een surveillance op de fiets hielden, roken bij het passeren van het pand een sterke wietlucht. De lucht kwam uit een loods. De eigenaar van het pand werd gebeld om de loods te openen. Daar vonden ze een werkende hennepkwekerij met 14 grote planten. De materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn door een specialistisch bedrijf vernietigd. De zoon van de  eigenaar van het pand werd aangehouden als verdachte. Na verhoor van de verdachte werd hij naar huis gestuurd.

Opnieuw in de fout

Op woensdag 12 april rond 21.00 uur gingen agenten langs bij het woonadres van de verdachte in Sprang-Capelle. Ze zagen dat iemand in het huis was, maar er werd niet opgedaan. Een agent die achterom liep via een brandgang rook ook een sterke henneplucht. De agenten belden weer aan met een machtiging van de Officier van Justitie om het huis binnen te gaan. Intussen deed de verdachte van de dag daarvoor de deur open. Op de deurmat lag een tak van een wietplant. Hij verklaarde meteen dat hij hennep aan het knippen was. De agenten mochten naar binnen. Daar was ook een vrouw aanwezig. In de kamer stonden ongeknipte henneptakken en geknipte henneptoppen. De man werd opnieuw aangehouden voor de Opiumwet. Ook de vrouw (30) is als verdachte mee naar het bureau genomen. De knipscharen en andere materialen zijn in beslag genomen, evenals de hennep. Die zal worden vernietigd.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999