Ga naar content

Over de kop geslagen bestuurder Schieweg vluchtte voor openstaande boetes

Laatste update:

Rotterdam - Een 22-jarige Rotterdammer ging er zondagochtend op hoge snelheid vandoor toen hij een stopteken kreeg van de politie. Zijn auto kon de snelheid niet aan, slipte en sloeg op de Schieweg over de kop. Na zijn aanhouding bleek hij te zijn gevlucht voor onder andere zijn openstaande boetes.

Agenten gaven de auto op de Schiekade een stopteken omdat zij hem wilden controleren. De bestuurder ging er echter op hoge snelheid vandoor richting de Schieweg. Op het kruispunt van de Schiekade met de Bergweg en de Schieweg, verloor de bestuurder de controle over zijn auto en raakte in een slip. De auto botste vervolgens, aan de linkerzijde van de rijbaan, tegen de hoge trottoirbanden, sloeg over de kop en kwam op het dak tot stilstand. De bestuurder kroop uit het voertuig en probeerde nog weg te komen, maar zijn poging faalde.

De bestuurder is aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol, reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en had verschillende boetes open staan. De auto waarin hij reed is in beslag genomen en weggetakeld.