Ga naar content

Drie aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Tijdens een drukke horecadienst heeft de politie in het Bredase uitgaanscentrum afgelopen nacht twaalf aanhoudingen verricht. Twee 17-jarige jongens uit Etten-Leur werden fors mishandeld op de Nieuwstraat. Ze werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Mede dankzij cameratoezicht werden in verband hiermee drie verdachten aangehouden ter zake openlijke geweldpleging.

Een getuige vertelde dat zij met vrienden rond 03.00 uur de Nieuwstraat in liep. Op de hoek van de straat stonden drie jongemannen die naar hen schreeuwden en kennelijk ruzie zochten. Twee van haar vrienden werden door het groepje zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Een van hen viel op de grond en werd tegen zijn hoofd geschopt.  De slachtoffers  werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, één van hen heeft vermoedelijk zijn neus gebroken, de ander heeft een hersenschudding opgelopen.  

Cameratoezicht

De daders waren volgens getuigen gevlucht in de richting van de Tolbrugstraat.   Er werden daar mede dankzij cameratoezicht  twee  arrestaties verricht. De derde verdachte werd op de Nijverheidssingel aangehouden.  Het gaat om een 19-jarige man uit Bavel  en twee Bredanaars (18 en 22 jaar). 

Overige aanhoudingen

Verder werden aanhoudingen verricht ter zake verstoren openbare orde (6), mishandeling (1), vernieling(1) en fietsdiefstal (1).