Ga naar content

25-jarige Hagenaar met openstaande straf aangehouden

Laatste update:

Den Haag - Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield donderdagochtend 20 april op een bouwplaats aan de Delfstelaan in Den Haag een 25-jarige Hagenaar aan omdat hij nog een straf van 65 dagen moet uitzitten.

Voor diefstal uit een woning en het verkopen van gestolen goederen (heling) legde de rechtbank op 25 januari 2016 de Hagenaar een straf op van 65 dagen. Na zijn veroordeling heeft de Hagenaar zijn straf nooit uitgezeten. Ondanks verschillende benaderingen, ook via zijn familie, was de Hagenaar niet van plan zich vrijwillig bij de politie te melden om de staf uit te zitten. Het EVA-team spoorde de man uiteindelijk op en hield hem aan op de bouwplaats. 

EVA-Team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van  van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.