Ga naar content

*Update: Arrestaties in onderzoek naar witwassen en drugshandel

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Brabant

Oss - In een gezamenlijk onderzoek naar witwassen en de handel in harddrugs pakte de politie donderdagochtend rond 6.00 uur een 32-jarige man uit Oss en zijn 33-jarige vriendin op. Ook de 38-jarige broer van de man werd aangehouden in zijn woning in Lith.

Bij de gezamenlijke actie van vanochtend is onder meer een vuurwapen, harddrugs en contant geld (5000 euro) aangetroffen en in beslag genomen. Ook is illegaal vuurwerk in beslag genomen. De drugs bestaan uit 1kg amfetamine en tientallen sealzakjes met cocaïne. In een winkel aan de Lijsterlaan te Oss is een grote hoeveelheid namaakmerkkleding in beslag genomen. De dierenpolitie is geïnformeerd over een bij de woning te Lith aangetroffen verwaarloosde hond. De drie vanochtend vroeg aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De gemeente heeft direct het woonhuis aan de Kuipers Rietbergstraat te Oss op basis van de Opiumwet gesloten.

Bij de politie was eerder informatie binnengekomen dat de broers betrokken zouden zijn bij de handel in harddrugs. Dat zou onder meer gebeuren vanuit een winkel in Oss. Op basis van deze informatie deed de politie uitgebreid onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat man uit Oss zich samen met zijn vriendin schuldig zou maken aan witwassen. Om die reden is ook de Belastingdienst betrokken bij de zaak

Arrestaties
Vanochtend leidde het onderzoek tot de aanhoudingen van de drie verdachten, waarbij in Lith het arrestatieteam werd ingezet. Na de arrestaties is de politie begonnen met doorzoekingen van de woningen van de verdachten. Er wordt onder meer gezocht naar spullen die in verband kunnen worden gebracht met de handel in harddrugs. Ook wordt gekeken naar administratie die daarmee in verband kan staan.

Gezamenlijke aanpak
Instanties als politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en gemeenten werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van deze organisaties vergroot. Het doel is om misstanden aan te pakken en ervoor te zorgen dat de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt wordt toegebracht.