Ga naar content

Hennepkwekerij

Laatste update:

Wormerveer - Op donderdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Zaanweg in Wormerveer. Hier werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 45-jarige bewoner werd aangehouden. De politie stelde een onderzoek in onder anderen naar aanleiding van een melding over een ‘verdachte’ geur die rond de woning hing.

Bij het binnengaan van de woning vond de politie vuilniszakken met hennepafval. De bewoner werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich heftig en begon hij in te slaan op een van de politiemensen. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De betrokken politiemedewerker doet aangifte van mishandeling.

Bij verder onderzoek in de woning vond de politie de kwekerij in een slaapkamer. Hier stonden 181 planten en 2700 stekjes. De politie nam de hennep, de stekken en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, transformatoren, filters e.d.) in beslag. Bij controle bleek er overigens geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

2017080611