Ga naar content

Drie arrestaties voor woningovervallen na afspraken via datingsites

Laatste update:

Rotterdam - Begin maart werden twee mannen afzonderlijk overvallen in een woning aan de Millinxstraat in Rotterdam. Zij waren daar heen gelokt via een datingsite. Vrijdag 21 april hield de politie drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij deze overvallen. In de woning aan de Millinxstraat vond de politie diverse telefoons en dealer hoeveelheden cocaïne en heroïne.

man wordt geboeid afgevoerd

Woensdag 1 maart verliep de geplande date van een 33-jarige man uit Driebergen anders dan verwacht. Het slachtoffer werd overvallen in een woning aan de Millinxstraat en moest vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen geld opnemen bij een pinautomaat. Donderdag 2 maart was een 47-jarige man uit Rijswijk het slachtoffer. Ook hij was via een datingsite in contact gekomen met een jonge vrouw en had met haar afgesproken in Rotterdam Zuid. Na aankomst in dezelfde woning aan de Millinxstraat werd hij met een vuurwapen bedreigd en moest geld overmaken. 

Arrestaties

Na zorgvuldig onderzoek werden vrijdag 21 april drie arrestaties verricht. Het gaat om een Rotterdammer van 24 jaar, een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 17-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij worden momenteel verhoord. Bij de doorzoeking van de woning aan de Millinxstraat vond de recherche meerdere telefoons en dealer hoeveelheden cocaïne en heroïne. Alles is in beslag genomen.

De politie gaat verder met het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.