Ga naar content

Zesde verdachte onderzoek Westblaak gearresteerd

Laatste update:

Rotterdam - Een 24-jarige man uit IJmuiden is donderdag 20 april aangehouden voor openlijke geweldpleging tijdens de wanordelijkheden in nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart op de Westblaak en omgeving in Rotterdam. Hij meldde zich bij de politie nadat zijn foto was getoond in Opsporing Verzocht.

De man wordt verdacht van het gooien van een voorwerp naar een politiepaard. Hij is na verhoor heengezonden en moet zich later bij de rechter verantwoorden. Eind maart en begin april zijn in totaal 14  foto’s  van verdachten gepubliceerd op politie.nl.  Vijf van hen zijn inmiddels gearresteerd. Hiermee komt het door het onderzoeksteam totaal aantal aangehouden verdachten op 6. De man die tegen het hoofd van een politieman schopte meldde zich in een eerder stadium al bij de politie.

Wie herkent de verdachten?

De politie is nog steeds op zoek naar verdachten. Hun foto's staan op politie.nl.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels enkele tientallen tips gekregen. Deze worden op bruikbaarheid onderzocht.

Herkent u 1 van de verdachten, weet u wie betrokken zijn geweest bij de incidenten of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met onderzoeksteam ‘Westblaak’ op 0800- 6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt hierbij het nummer van de verdachte doorgeven.