Ga naar content

Onjuiste berichtgeving rond aangehouden jongens

Laatste update:

Hoorn - Op donderdagmorgen berichtte een wijkagent uit Hoorn via twitter dat hij ontstemd was over het zonder straf heenzenden van vijf verdachte jongeren. Zijn berichtgeving rond dit incident was onjuist. De jongens worden zeker vervolgd. Bovendien is het onderzoek nog niet afgerond en worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten.

De politie hield maandagavond vijf jongens uit Hoorn in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar aan op de Holenweg voor onder andere poging zware mishandeling en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongens zich vervelend gedroegen in het zwembad en voor gevaarlijke situaties zorgden. Hierop besloten de agenten de jongens naar buiten te escorteren en hen naar huis te sturen. De jongemannen vonden het echter niet nodig naar huis te gaan en toonden provocerend gedrag. De politie vorderde het groepje meerdere malen om te stoppen en weg te gaan. Hier werd wederom geen gehoor aan gegeven. Hierop werd een 16-jarige jongen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Het groepje werd opstandig en keerde zich gewelddadig tegen de politie. Daarna volgde de aanhouding van de andere vier jongens. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor alwaar hun ouders in kennis zijn gesteld.

APV

De aanklachten tegen twee van de jongeren zijn inmiddels geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Wel zullen zij worden bekeurd voor overtreding van de Algemene Politieverordening (APV), namelijk het verstoren van de openbare orde.

De politie stelt nog nader onderzoek in naar ondermeer de ordeverstoringen en belediging.
2017084107