Ga naar content

Beginnend bestuurder racet ’s nachts door IJzendijke

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

IJzendijke - Afgelopen nacht is een 19-jarige man uit Watervliet (B) op de Statendijk aangehouden vanwege zijn agressieve rijgedrag. Als beginnend bestuurder heeft hij bovendien teveel gedronken.

Omstreeks 02.28 uur komt de verdachte de surveillerende agenten op de Parralelweg tegemoet rijden. Gezien het late uur wordt besloten om de bestuurder staande te houden voor een alcoholcontrole. Op het moment dat de politieauto een kerende beweging maakt, geeft de bestuurder van de personenauto vol gas en rijdt met hoge snelheid weg.

Alcohollucht

In de straten waar hij doorheen vliegt geldt een maximaal toegestane snelheid van 30 km. Vanwege de wegversmallingen kan de verdachte zijn voertuig nog maar net op de weg houden. Ter hoogte van de Statendijk worden de optische – en geluidssignalen aangezet en ten langen leste stopt de bestuurder. Tijdens de aanhouding wordt onmiddellijk opgemerkt dat de verdachte gedronken heeft. Bovendien kan hij zich niet legitimeren en heeft hij geen rijbewijs bij zich.

Rijbewijs ingevorderd

In het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg wordt een ademanalyse afgenomen. Daaruit komt een score van 210 ug/l. Voor een beginnend bestuurder geldt een limiet van 88 ug/l. Op grond van zijn zeer onverantwoordelijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.