Ga naar content

UPDATE aantreffen chemicaliën in garagebox

Laatste update:

Nijmegen - De recherche heeft gisteravond tot rond 20.30 uur in de Turkooisstraat onderzoek gedaan. Dat onderzoek richtte zich op de goederen in de garagebox en tot een woning in deze flat. In deze woning is in de middag een 24-jarige man als verdachte aangehouden. Kort daarna is in een andere woning in de flat een tweede verdachte aangehouden. Dit is een 53-jarige man uit Rotterdam.

Aansluitend heeft onder leiding van de rechter-commissaris de recherche de woning doorzocht. Daarbij zijn enkele goederen in beslag genomen waaronder een vuurwapen en ongeveer vier kilogram vermoedelijk soft-en harddrugs. Nader onderzoek moet uitwijzen wat voor drugs het zijn. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de beide verdachten vindt eveneens plaats. Uit de garagebox zijn alle relevante en gevaarlijke goederen weggehaald. De situatie is daar weer veilig voor de omwonenden. 

Levensgevaarlijk

De opslag van dit soort en deze hoeveelheid chemicaliën midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Getuigenoproep

Agenten hebben in de omgeving al met een aantal mensen gesproken. Gelet op de omvang van het aantal chemicaliën en andere spullen houdt de recherche er rekening mee dat onder andere het lossen ervan is opgevallen. De recherche is op zoek naar mensen die bij de betreffende garagebox of directe omgeving iets hebben gezien. Dit kunnen -personen, -gebruikte auto’s -of goederen zijn. Weet u meer over deze zaak? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op telefoonnummer 0800-7000.

2017392971 /  2017390592 RV