Ga naar content

Oplettende buurtbewoners zetten politie op spoor inbrekers

Laatste update:

Deurne - Door de oplettendheid en snel handelen van een aantal buurtbewoners konden we woensdagmiddag vier Roemenen (25, 26, 34 en 41 jaar) aanhouden, die waarschijnlijk probeerden in te breken in een huis aan de Vlierdenseweg.

Twee van de mannen hingen rond de betreffende woning, waar op dat moment niemand thuis was. Toen een buurtbewoner hen aansprak gingen ze er snel vandoor en ze reden weg in een auto. Een getuige was zo scherp dat hij het kenteken van de auto noteerde en meteen met onze meldkamer belde. Ondertussen was ook al vastgesteld dat er inderdaad braakschade aan een raam zat en er daadwerkelijk geprobeerd was in te breken. Agenten zagen de auto rijden in Asten en ontdekten dat er geen twee, maar vier mannen in zaten. Ze werden aangehouden en zitten nog vast.

Breekvoorwerp

Ondanks dat de mannen niet in de Deurnese woning waren geweest en daar niets hadden buit gemaakt, vonden we toch nog wel wat interessante zaken in de auto die het onderzoeken waard zijn. Zo lag er een breekijzer in en troffen we een flinke hoeveelheid contant geld aan. Onze forensisch specialisten deden sporenonderzoek bij het huis en ze we onderzoeken of het aangetroffen breekvoorwerp bij de poging inbraak is gebruikt.