Ga naar content

Getuigenoproep overval Bijlmerplein

Laatste update:

Amsterdam Zuidoost - De politie zoekt getuigen van de overval van een winkel op het Bijlmerplein op donderdag 10 augustus 2017 rond 20.15 uur. De politie hield kort na de overval een persoon aan, waarvan na onderzoek bleek dat deze niet betrokken was geweest bij de overval. Deze man is daarop in vrijheid gesteld.

Op het moment dat de overval plaatsvond bevonden er zich geen klanten meer in de winkel. Onder bedreiging van pepperspray trachtte de overvaller een aantal mobiele telefoons uit de winkel mee te nemen. Bij de deur ontstond een worsteling tussen de overvaller en één van de personeelsleden, waarbij rake klappen vielen en de overvaller pepperspray gebruikte. 

De overvaller zag kans om de winkel te verlaten, echter zonder buit. Hij is vermoedelijk richting het station gevlucht. De personeelsleden zijn door ambulancepersoneel onderzocht.

Signalement van de dader:

Lichtgetinte man, 1,75m – 1,80m lang, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, zwart haar, zwarte baard,  droeg een donkere  trainingsjas met capuchon, donkere trainingsbroek, donkere sneakers met witte zolen en een zwarte pet.

Heeft u informatie neem dan contact op met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Informatie of beeldmateriaal kan men ook ter beschikking stellen van de politie via het tipformulier.