Ga naar content

Drie mannen verdacht van betrokkenheid straatroof

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Roosendaal - Dinsdagmiddag zijn drie mannen aangehouden in de Parklaan, nadat zij met hun voertuig tegen een boom zijn gereden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een straatroof die kort voor de aanrijding heeft plaatsgevonden.

Ter plaatse treffen opgeroepen agenten niet alleen een auto in de kreukels aan, maar ook de drie inzittenden en nog twee andere mannen. Daarvan beweert één van hen dat hij omstreeks 17.40 uur beroofd is van zijn geld. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Polen, vertelt dat hij wiet wilde kopen. Op het moment dat hij wil betalen grist de verkoper ineens al het geld uit zijn portemonnee. De verdachte is vervolgens snel in een rijdende auto gesprongen.

Botsing gevolg schermutseling

Het slachtoffer laat het er niet bij zitten, rent de auto achterna en springt in het openstaande raam aan de bijrijderskant. De bestuurder probeert hem vervolgens terug te duwen en deelt daarbij een paar flinke klappen uit in zijn gezicht. Door alle bewegingen raakt het voertuig in onbalans en komt tot stilstand tegen een boom. De gelddief stapt snel uit en neemt de benen. Het slachtoffer probeert hem nog in te halen, maar moest het uiteindelijk opgeven.

Gelddief nog voortvluchtig

De drie verdachten (21 -, 23 - en 24 jaar) zijn allen afkomstig uit Roosendaal. Zij zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Van de gelddief ontbreekt nog ieder spoor. Het voertuig is in beslag genomen.