Ga naar content

Twee aanhoudingen voor woningoverval

Laatste update:

Amsterdam - De politie heeft op donderdag 17 augustus een meisje en een vrouw aangehouden voor een woningoverval op de Wieringerwaardstraat. De politie is nog op zoek naar drie anderen.

De politie publiceerde op 16 augustus een bericht op politie.nl en op Facebook over een woningoverval die op donderdag 29 juni plaatsvond op de Wieringerwaardstraat. Diverse media namen deze berichten over. Dankzij de berichtgeving meldden de vrouw en het meisje zich op het politiebureau. Agenten hielden het tweetal, een 18-jarige vrouw en een 17-jarig meisje uit Amsterdam, aan. De politie is nog op zoek naar een man en een jongen die mogelijk ook bij de overval betrokken waren. Zij vetrokken na de overval in een gereedstaande grijze Volkswagen waar nog een persoon in zat.

Signalement

De man heeft een donkere huidskleur, kroeshaar en had ten tijde van de overval een ringbaardje. Hij droeg die middag een petje. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en is tussen de 22 en 25 jaar oud. De jongen heeft ook een donkere huidskleur, maar donkerder dan de huid van de man. Hij is tussen de 15 en 17 jaar oud, heeft donker plat haar en is ongeveer 1.80 meter lang. Het slachtoffer omschrijft hem als ‘smooth’. Van de persoon in de auto is geen signalement bekend.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen van de overval. Mensen die meer weten over de overval, de man en de jongen, of de persoon die in de auto zat, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.