Ga naar content

Inbrekers met hoogwerker van het dak gehaald

Laatste update:

Delfgauw - Een getuige belde donderdag 17 augustus om 4:00 uur de politie, omdat er twee onbekenden een woning aan de Witmolen binnendrongen. Dankzij de alerte buurtbewoner hielden politieagenten ter plaatse twee Delftenaren, van 21 en 30 jaar, aan als verdachten van de woninginbraak. De politie onderzoekt het incident.

De getuige zag de twee aan komen fietsen en de woning ingaan. Omdat de getuige wist dat de bewoners van de woning op vakantie waren, belde hij direct de politie. En mét succes! Toen politieagenten bij de woning kwamen, probeerden de twee met buit, via een balkon en dak weg te vluchten. Met hulp van de brandweer, die daarbij een hoogwerker inzette, haalden agenten de mannen van het dak. De inbrekers drongen de woning binnen door de cilinder van de voordeur eruit te trekken. Uit onderzoek bleek dat de twee op gestolen fietsen reden. De verdachten zitten nog vast. 

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. 
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.