Ga naar content

Automobilist rijdt woning in

Laatste update:

Bilthoven - In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus reed een automobilist een woning in aan de 1e Brandenburgerweg. Hij bleek onder invloed van alcohol en softdrugs en werd aangehouden.

Rond 03.50 uur kwam een melding van geluidsoverlast in een parkeergarage aan de Kwinkelier. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een auto de garage uitrijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken die echter besloot om met hoge snelheid weg te rijden. Na een korte achtervolging crashte de auto, door nog onbekende oorzaak, in een woning. De bewoner kwam met de schrik vrij, de gevel raakte ernstig beschadigd.

Aanhouding
In de auto zaten vier mannen. Twee van hen, 18 jaar uit Bunnik en Utrecht, raakten gewond en moesten per ambulance naar een ziekenhuis. De andere inzittende, 18 jaar uit Utrecht, werd nagekeken door ambulance personeel maar hoefde niet mee. Agenten namen bij de 18-jarige bestuurder uit Bilthoven een alcohol- en speekseltest af. Daaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol (455 ug/l) en onder invloed was van softdrugs (THC). Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het alcoholpromillage in combintie met het feit dat hij een beginnend bestuurder is, zorgde ervoor dat zijn rijbewijs werd ingenomen. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.