Ga naar content

Aanhoudingen na inbraak: update

Laatste update:

Wijk bij Duurstede - In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus vond er een inbraak plaats in een supermarkt aan de Steenstraat. Door een snelle melding van getuigen en met behulp van de politiehelikopter konden twee verdachten worden aangehouden.

Rond 04.00 uur kwam een melding dat er personen in de supermarkt ingebroken hadden. Toegesnelde agenten zetten de omgeving af en een politiehelikopter hielp mee met zoeken. Bij de supermarkt bleek een ruit ingegooid waardoor de daders naar binnen gingen. Op aanwijzen van de politiehelikopter werd een verdachte gevonden op de Karel de Grootstraat. De 35-jarige man uit Ede werd aangehouden. Er werd verder gezocht en agenten in de politiehelikopter konden hun collega’s op de grond leiden naar een tweede verdachte. In een steegje tussen de Fruitveiling en het Veilingpark vonden ze de tweede verdachte. Hij, 28 jaar uit Rhenen, was bezweet en verzette zich bij zijn aanhouding. De twee verdachten bleken door de snelle melding en het zoeken met de politiehelikopter, niet de kans te hebben gehad buit mee te nemen. Ze zitten vast, een nader onderzoek is ingesteld. 

Update

Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk een donkere vluchtauto betrokken is bij deze zaak, die er met hoge snelheid en veel geluid vandoor is gegaan via de Zandweg. Mocht u iets gezien hebben, of informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek, laat dat dan weten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het onderstaand tipformulier.